Dragesejler Jakob Johannsen er død. Læs hans nekrolog af Lars Broen.

Kommentarer lukket til Dragesejler Jakob Johannsen er død. Læs hans nekrolog af Lars Broen. Nyheder

Dragesejler, journalist og forfatter Jakob Johannsen er død 64 år gammel.

Vi har mistet en god dreng, en dygtig sejler,  en eminent fortæller og et lyst menneske fra sind til hårpragt.

Jakob trådte sine første sejlersko, som junior  i Skovshoved Sejlklub.  Efter Juniorbåden, sejlede han bl.a med sin far i Knarr, og fra 1972 sejlede Jakob med  HKH Prinsgemalen og Børge Malm  i den Knarr, som KDY forærede Prins Henrik ved hans ankomst til Danmark.

I 1983 tog Jakob initiativ til en genstart af Drageklassen.  Jakob fik sammen med Prinsgemalen en række sejlere til at anskaffe sig Drager, så vi til Guld Pokalen året efter i Skovshoved  kunne mønstre 10 duelige Drager.

Som sejlsportsjournalist var Jakob forrygende, vi kunne altid genkende hans karakteriske sprog, og som forfatter udgav Jakob den spændende  sejlsportkrimi: ”Under horisonten” og senest ”Sugardaddy” , som forhåbentlig snart udkommer.

Til det netop afholdte DM for Drager blev ”Familien Johannsen’s Mindepokal” uddelt til den båd, som klarede sig bedst uden fratrækker.  Typisk Jakob, som levede sit liv fuldt ud,  –  uden fratrækker.

Jakob var meget taknemmelig for sit liv i sejlsport, men allermest var Jakob stolt og glad for den familie han skabte sammen med Suad.  Fire børn blev det til, på 4, 6 & 13, Aida, Adam, Elias og Lola, plus Line fra tidligere ægteskab. Jakob elskede dem over alt på jorden og hen helligede sig dem fuldstændigt de senere år.

Under sin sygdom var Jakob medstifter af ”Fair Fishing”, se www.fairfishing.org , og for den indsats modtog Jakob helt fornylig den fornemme LIVIA pris.

Vi har mistet en markant sejler, som har sat sit præg på sin sport.  Vore tanker går til Jakobs familie og specielt til Suad og ungerne.

Æret være Jakob’s minde.

Dansk Drageklub

Lars Broen

woodmancx.com