Mindeord Dragesejler HKH Prins Henrik

Kommentarer lukket til Mindeord Dragesejler HKH Prins Henrik Ikke kategoriseret, Nyheder

Det er med stor sorg, at Dansk Drageklub modtog besked om HKH Prins Henriks bortgang.

Prins Henrik var æresmedlem af Dansk Drageklub, såvel som Honorable Vice President for International Dragon Association.

Prins Henrik har i den grad været bannerfører for Drageklassen, siden han i 1982 samlede en håndfuld sejlere og overtalte dem til at købe en Drage.

Sammen med sin mangeårige ven Jakob Johannsen havde Prins Henrik sat sig for at få sat gang i drageklassen i Danmark.

Skovshoved Sejlklub skulle afholde Gold Cup i 1984, og ambitionen var at få mindst 10 danske drager med.

Missionen lykkedes, og lige siden har Prins Henrik været en meget engageret dragesejler, der på alle måder bakkede op omkring dragesejlads og klassens udvikling, både nationalt og internationalt.

Drageklubben og Prins Henrik havde gennem årene et tæt samarbejde for at sikre, at Prinsen kunne deltage til Danmarksmesterskaberne. Prinsen vidste godt, at hans deltagelse betød flere deltagere, gavmilde sponsorer og engagerede sejlklubber.

Han nød at deltage, og han nød at komme sejlende i Dannebrog og på den måde være med til at kaste glans og glæde over Danmarksmesterskabet og internationale dragestævner.

Traditionen tro inviterede Prinsen altid sejlere, arrangører og deres fruer til reception ombord på Dannebrogs agterdæk. På den måde skabte Prinsen sammenhold og  en festlig stemning omkring alle de stævner han deltog i.

Samtidigt inviterede han gerne dragesejlere fra konkurrerende teams ombord til hyggelige middage på Dannebrog.

På de gode aftener endte man i salonen, hvor Prinsen spillede klaver og sejlerne sang sange fra de forskellige nationer deltagerne kom fra. Prinsen kunne spille på gehør og fandt altid hurtigt melodien,  selv om den var fremmed for ham.

En fantastisk og festlig æra er slut, og den tid vi dragesejlere oplevede sammen med Prins Henrik vil for altid stå prentet i vore hukommelser.

Vi har mistet en kammarat og  stor sportsmand, som var sine venners ven.

Vore dybtfølte  tanker går til den kongelige familie.

Æret være Prins Henriks minde.

Dansk Drageklub

woodmancx.com